Miruna şi educaţia prin ideologie

Miruna, parcă îi zice fetiţei care prezintă emisiunea pentru copii la Digi24, ne uimeşte prin maturitatea ei. Sloganul: un copil informat este un copil puternic ne lasă cu gura căscată. Puternic pentru ce? de ce? Tot Miruna este cea care on întreabă profund pe femeia de afaceri (apropo, ce este o femeie de afaceri?): Cum vă descurcaţi într-o lume dominată de bărbaţi?

Evident că nu sînt atît de prost să nu ştiu că Miruna e teleghidată din culise, că nu ea gîndeşte şi întreabă la modul adult, adică total în dezacord cu vărsta şi preocupările ei. Dar mă uimeşte faptul că adulţii din culise nu ştiu să fie puţin copii ca să medieze o emisiune cu problemele lor.

Dar probabil că aici este vorba de ideologie – educaţia bazată pe ideologie. Ideologia zice, de exemplu, că lumea este dominată de bărbaţi iar femeile de afaceri (vezi paranteza de mai sus) o scot cu greu la capăt! Ideoliogia zice că informarea este o sursă de putere! De ce să nu o livrăm şi puştilor? Cu cît mai devreme, cu atît mai bine, judecă experţii din culise.

Propune un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.