Ce este psihanaliza – curs online

Psihanaliza este o metodă de investigare a minţii, în special inconştiente şi o metodă de soluţionare a problemelor mentale. Ambele sînt necesare şi actuale azi, mai mult decît ieri. Niciodată omul nu a fost mai stresat, mai abătut, mai deraiat decît azi. Psihanaliza este calea spre tine, cel autentic şi uşa care eliberează de presiunea existenţei de zi cu zi.

Cursul nostru de introducere în psihanaliză – Ce este psihanaliza – oferă primele informaţii despre psihanaliză – metodele şi procedurile ei.

Dacă doreşti mai multe informaţii dă click pe următorul link:

http://www.psihanaliza.org/ce_este_psihanaliza.html

Cursul de iniţiere este adresat mai ales începătorilor – deci, nu ai nevoie de cunoştinţe prealabile.

La finalizarea cursului poţi completa testul online (facultativ) şi chiar solicita eliberarea unei diplome de participare (contra cost şi cu anumite condiţii).

Te aşteptăm,

Ioan Ionuţ, AROPA


Cursul online de iniţiere Ce este psihanaliza este dezvoltat de AROPA – Asociaţia română pentru promovarea psihanalizei – societate nonprofit.

* Acest curs este creat pornind de la experienţa psihanalitică reală – mai ales practică – şi nu asumă poziţii critice, literare sau filozofice.

6 gânduri despre „Ce este psihanaliza – curs online

    1. Am mai auzit cindva observatia asta. Si am raspuns ca poti cumpara 2 carti, poate, dar cartile nu vorbesc. Adica, cursul iti ofera si interactivitate, adica poti vorbi in timp real, prin email, cu instructorul si iti clarifici sau amplifici anumite subiecte. Unde mai pui ca intri automat si in forum, care este privat, unde poti discuta si in afara cursului sau poti citi arhiva strinsa de multi ani. Chestia asta nu se cumpara cu cartile.

  1. N-am vazut nimic la fel pe web si multumesc e tare. Dar am o intrebare: daaca vreau sa continui cu visele – am si eu o practica privata la cabinet – cum pot face? O colega de la fac mi-a zis ca nu e cazul sa ne c oplicam cu visele, ca nu mai e actual etc. ce parere aveti?

    1. Probabil ca aceasta colega nu are suficiente cunostinte ca sa lucreze cu visele. E mai comod sa dai din gura: fa aia, nu fa aia. Unii numesc asta psihoterapie.
      Avem un curs intitulat Metode de interpretare a viselor dedicat studiului comparat la adresa http://www.freudfile.org/psihanaliza/interpretarea_viselor_curs.html Mai avem un modul axat pe psihanaliza intitulat Metode psihanaltice de investigare a inconstientului care trateaza special si metoda interpretarii viselor, la adresa: http://www.freudfile.org/psihanaliza/metode_psihanalitice.html O versiune mai scurta a acestui curs – care are si lectii suplimentare – se numeste Freud si visele si o gasesti la adresa http://www.freudfile.org/psihanaliza/freud_visele.html

Propune un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.