Sensul unui nou act ratat al președintelui Joe Biden

O nouă gafă a președintelui Biden este sancționată prompt de presa americană și nu numai. Într-un discurs în Irlanda, patria familiei sale, el intenționează să-l felicite pe un jucător de rugby, o rudă îndepărtată, pentru victoria asupra All Blacks dar pronunță Black and Tans, numele unei miliții britanice care s-a făcut cunoscută în conflictul cu armata irlandeză.

Joe Biden’s ‘Black and Tans’ gaffe was unfortunate – he might want to stick to the script from now on | UK News | Sky News

Concluzia a fost – cu referire la Freud și actele ratate – că această confuzie mărturisește ostilitatea lui Biden față de britanici și că ar constitui un moment grav în politică.

Autorul articolului Joe Biden: slips of the tongue can project our own hidden thoughts, fears and anxieties – se întreabă dacă nu cumva gafele lui Biden proiectează gîndurile noastre tainice și temerile. Altfel spus, noi le acordăm semnificație deși ele s-ar datora, chipurile, unor probleme ce țin de psiho-lingvistică.

Se sugerează ca explicații non-psihanalitice ale gafelor vîrsta înaintată a președintelui și faptul că a suferit de bîlbîială cînd era tînăr.

Ce ar zice Freud?

Cu siguranță că ar aduce, și el, în discuție vîrsta înaintată a președintelui și mai ales ar insista pe îndemnul de a nu aplica analiza persoanelor politice în viață. Și nu e greu să înțelegem de ce.

Citește articolul la adresa: https://theconversation.com/joe-biden-slips-of-the-tongue-can-project-our-own-hidden-thoughts-fears-and-anxieties-203869.

Despre actele ratate inclusiv erorile de pronunție vezi https://www.psihanaliza.org/actele_ratate.html.

Publicitate

Propune un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.