Despre depresie care e fără îndoială boala secolului scrie o autoare , pe net, enumerînd cîteva modalităţi de reducere sau evitare a ei. Am reprodus un rezumat al articolului cu mulţumiri Anei Drobot care ne-a oferit traducerea din engleză.
Depresia poate fi definită ca o problema progresivă a stărilor afective, și care influențează sănătatea și calitatea vieții. Nu este tristețe, ci, în unele cauzuri, poate duce la gânduri suicidare. Teoria principiului plăcerii a lui Freud aplicată înțelegerii depresiei duce la instinctul morții și la o stare de disfuncționalitate a minții umane. Cu depresia, individul este blocat în suișuri și coborâșuri afective.
În acest articol sunt propuse următoarele soluții pentru diminuarea depresiei:
În primul rând, e nevoie de preluarea unui rol activ de către pacient în procesul tratamentului. Cercetările arată rolul benefic al exercițiilor fizice, prin producerea de endorfine și a unui sentiment de bine.
În al doilea rând, nu se recomandă să renunțăm, să ne simțim lipsiți de speranță, să nu avem încredere că putem fi mai bine, ci să fim mereu deschiși către noi perspective. A ne simți copleșiți de anumite îndatoriri poate declasa probleme afective celor care suferă de depresie, de aceea se recomandă cererea de ajutor când este cazul.
O altă modalitate de a diminua depresia este prin tovărăşia celor dragi. Se recomandă evitarea momentelor de singurătate, pentru că în acele clipe poate avea loc adâncirea în depresie.
Recomandată e și deschiderea către comunicarea acestor stări cuiva de încredere, sau și mai bine, unui profesionist.
Altă modalitate ar fi informarea legată de istoricul despresiei în familie. Astfel, fiind informați, o putem ține sub control și putem fi avertizați de posibile probleme cu apariția ei.
https://m.guardian.ng/life/depression-101-ways-to-ease-of-depression/
Resurse
Adevarat, depresia e boala secolului dar foarte putini cred ca psihanaliza ajuta. Nu e timp si bani. mai bine o pui pe antidepresive
Corect.