Cum ne duc ei cu zăhărelul…

Am vazut recent o reclama cu o doamnă respectabilă care ne anunţa calin ce mari avantaje are ea pentru că se vaccinează. Le ştim cu toţii.

Photo by Pixabay on Pexels.com

Ceea ce nu realizează cei care concept asemenea reclame, cu promisiuni şi ispite, e că ei se adresează de fapt adulţilor. Nu e vorba de copii pe care îi duci uşor cu zăhărelul ci de, practic, părinţii lor.

Dar oare să fie aici o eroare de abordare a intenţiei de vaccinare în masă?

Nu. Nu este o eroare. Dacă domnii cu reclamele ne iau ca pe copii înseamnă ceva. Şi anume, că, în mintea lor, ei ştiu de fapt, că deşi sîntem adulţi sîntem totuşi uşor de manevrat.

Autoritatea lor politică, guvernamentală, miniştrii, în general, impun respect. Şi mai e şi legea care le dă foarte multe libertăţi în a le îngrădi pe ale celor care nu se conformează ideologiei medicale. Lege dată tot de ei pe repede înainte.

În fine, românul e naiv şi uită repede, cum ştim cu toţii şi, la urma urmei, nici măcar nu se prea sinchiseşte de el şi de alţii. Îi trebuie foarte mult ca să se „aprindă”.

Psihologic el este încă copil, şi o vedem clar în uşurinţa cu care cedează propagandei medicale, cum o face de altfel şi în faţa celei politice. Atunci cînd merge la vot.

Deci, să conchidem că dacă sîntem trataţi ca nişte copii, naivi, fără experienţă, nu este din eroare, ci din înţelegerea reală a nivelului intelectual a adulţilor de la noi.

Ne-am putea întreba dacă această practică descrisă succint aici este şi morală (legală?).

Întrebarea e pur retorică.

3 gânduri despre „Cum ne duc ei cu zăhărelul…

  1. In orice tara civilizata exista un conflict permanent intre societate si guvernanti. Cum a fost cazul in Franta, conflictele ajung in strada. Asta arata ca exista acolo o societate dinamica, activa, care sta cu ochii pe politicieni si ii dezaproba pe fata. Romanii sint la polul opus, ca si cum ar fi multumiti de toate, ei nu au reactii decit pe facebook sau whatsapp.

  2. As fi vrut sa nu va dau dreptate, dar din pacate asa e, romanul mai are multe de invatat si nu isi da deloc silinta sa o faca. Ii e lene, lene psihica.

    Ce ati vrut sa spuneti cu „romanul se aprinde greu”?

Propune un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.