Este vaccinul nociv?

Am urmărit recent o discuţie în jurul temei efectelor secundare, chiar mortale ale vaccinului anti-covid.

Printre alţii, un cunoscut şi respectat expert în medicină legală declară că nu cunoaşte modul în care putem depista efectele cauzatoare de moarte deoarece nu avem încă suficiente date care să conecteze vaccinul cu unele modificări organice care să poată provoca moartea.

Totuşi, fapt cel puţin ciudat, expertul refuză să creadă că datele publicate online de un site oficial privind numărul mare de morţi în urma vaccinului sunt credibile.

Adică, pe de o parte nu ştii cum poţi depista efectele nocive, chiar mortale ale vaccinului, pe de alta, spui că nu poate provoca moartea într-un număr atît de mare!!!

Asta este medicina? Ştiinţa exactă cu descoperiri formidabile? Nu, o să zici, ăsta e omul. Nu medicina combate, ci omul care se substituie ei, devine expert, respectat, în vîrful ierarhiei şi nu vrea, fapt explicabil, să renunţe la poziţie. Adică, el ştie chiar dacă nu ştie!

Dar dacă aşa stau lucrurile cu personalităţile, cum stau oare cu personalul medical elementar, adică asistente, infirmiere şi restul? Aceştia nu au o poziţie de apărat în ierarhia socială. Ce ar răspunde, deci, aceste persoane confruntate cu statistica persoanelor decedate în urma vaccinării?

Nu am întrebat pînă acum pe nimeni din această zonă, dar am văzut reacţii de la medici obişnuiţi, fără reputaţie de apărat. Au fost două tipuri de opinii:

– Există foarte multe mărturii că vaccinul provoacă moartea.

– Dacă nu putem şti precis că nu ucide nici nu putem susţine că nu ucide.

Confruntaţi cu asemenea dileme – ucide sau nu, putem sau nu dovedi efectele maligne etc. – ce fac oamenii de rînd?

1. Se bizuie pe mărturia celor apropiaţi, prieteni, membrii ai familiei, care s-au vaccinat şi eventual o fac şi ei.

2. Pur şi simplu refuză să se vaccineze şi chiar contestă beneficitatea vaccinului.

În fine, a treia categorie, care nu este de neglijat, susţine sus şi tare că totul e o făcătură: covid, vaccin, pandemie…

Este interesant de remarcat că în cursul discuţiei de care am vorbit la început, moderatorul i-a reproşat vorbitorului care susţinea că se moare după vaccin că nu are dovezi (mărturiile publicate online neputînd fi verificate). Nu a procedat la fel, însă, cu expertul care a negat probabilitatea morţii, intimidat probabil de reputaţia aceluia.

2 gânduri despre „Este vaccinul nociv?

  1. Ar mai fi o categorie: cei care se tem sa nu fie exclusi din diverse activitati daca nu se vaccineaza. Spre exemplu, in Israel vaccinarea e obligatorie, altfel nu au voie la evenimente culturale, job, sala de gimnastica, etc. Inclusiv copiii ai caror parinti nu se vaccineaza nu au voie la scoala.

Propune un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.