Sotul absent, sotia face BUM!

argumentSotia ii reproseaza sotului ca nu sta mai deloc acasa. E vorba de problema copilului care pierde ore in sir cu ochii la ceas si nu mai maninca, este absent etc. Sotul e de vina pentru ca nu-si rezerva timp pentru copil. Si nu orice timp ci unul special.

Pare logic sa gindesti asa desi… Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa. In primii ani de viata ai copilului mama este prezenta (sau ar trebui sa fie) cam 90%. Nevoia copilului mic de afectiune si de senzatia de suport durabil este implinita prin prezenta linistitoare a mamei. Tatal e doar o umbra. Poate chiar lipsi fara nicio un efect negativ. Lispa mamei insa este traumatica!

Dar daca mama e marcata de lipsa afectiva sau fizica a sotului ei, atunci si tatal poate fi o cauza a alienarii copilului.

Situatia de mai sus este imprumutata din scenariul unui film in care barbatul, sot si tata, are un rol central. El este un militant pentru drepturile omului si are o activitate care ii rapeste tot timpul. A-i cere in acest context sa rezerve timp pentru cresterea copilului apare cel putin ciudat. Si asta cu atit mai mult cu cit cind s-a casatorit viitoarea sotie stia despre munca viitorului sot. Si a aceptat sa-si imparta viata cu el chiar daca pe perioade scurte.

De ce i s-a casunat acum pe sot? 1. Pentru ca prezenta permanenta linga copil este o obligatie srtresanta. 2. Pentru ca ea doreste sa-si dezvolte propria afacere eventual sa faca o cariera. 3. Pentru ca pur si simplu „ti se pune pata pe sot” daca e vorba sa „ti se puna pata”. Cine crede ca femeia e construita numai din blindete si resemnare, greseste. Nu. Si ea simte nevoia sa fie violenta, sa atace la baioneta (simbolic, desigur) si sa faca BUM! Unele, si nu putine, fac BUM extrem de des…

Toate astea explica reprosurile uneori acide, alteori de avertizare pe care le lanseaza sotului. Iar el, putin mirat sau nedumerit de ce i se cere prestatie casnica, oscileaza intre datoria publica si functia paternala. De aici drama filmului.

N-am vazut filmul pina la final pentru ca nu-mi placea subiectul si nici cum era tratat. A ramas insa dorinta mea de a scrie despre acest tip de intimplare care se bazeaza pe fapte absolut reale si actuale dar despre care nu am auzit niciodata discutindu-se. Nu gresim daca vedem in aceasta retinere un soi de jena de a deschide discutii incomode in  care neaparat trebuie sa apara acuza discriminarii.


Sursa ilustratiei RyanMcGuire pixabey

Un gând despre „Sotul absent, sotia face BUM!

  1. E car ca treaba cu copilul neglijat este reteta. Filmul nu cred ca urmarea sa deazvolte tema asta. Sint mai multe retete sigure de profit:
    a. lupta pentru drepturile omului
    b. de ce nu si pentru ale femeii?
    c. situatia copiilor neglijati de parintii absenti sau workalholici.
    Din astea trei cu accentul pe una sau alta faci un film care sa para serios,actual si matur. Prostii lacrimeaza.

Propune un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.