Discriminare si femei destepte musai

Femeia are mai multe drepturi decit noi – zice Radu Banciu – dar asta nu inseamna ca ea este automat buna pentru postul respectiv (citat din memorie).

In context, imi amintesc de fostul presedinte aemerican care, intr-o consfatuire importanta, a zis: Pai, nu e niciun afro-american invitat? Si a ordonat sa fie adusi citiva. Gindirea de acest gen, ca daca esti discriminat trebuie musai sa fii super om, face ravagii in occident.

In concluzie, nu poti face o femeie desteapta doar pentru ca e femeie si legea ne cere imperios sa nu discriminam. Daca e desteapta, OK. Dar nu pentru ca e discriminata.

5 gânduri despre „Discriminare si femei destepte musai

  1. Discriminarea creeaza un fel de limitare, sa zicem asa, impotriva dezvoltarii.Probabil de aceea se crede ca femeile ar fi capabile de mult mai mult daca (si) lor li s-ar da voie.

    1. Discriminarea inseamna sanse inegale adica inechitate. Ii dai unuia totul si celuilalt nu-i dai nimic pe motive de gen, etnie, religie etc. Dar se poate ajunge si la disciriminarea pozitiva in sensul ca cel discriminat are mai multe drepturi decit cel care, chipurile, discrimineaza.

Propune un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.