Prima pagină > Societate > Editorial despre referendumul pentru familia traditionala

Editorial despre referendumul pentru familia traditionala

Este referendumulpentru familie util? La aceasta intrebare am raspuns in editorialul din aceasta luna postat la adresa http://www.psihanaliza.org/editorial.html.

Ideile expuse se centreaza pe o problema care nu se pune dar care arde: in ce masura familia traditionala mai poate fi garantia educatiei copilului cind constatam din ce in ce mai mult refuzul femeii moderne de a-si asuma maternitatea, preferind sa i-o treaca sotului (barbat) in virtutea ideologiei identitatii de gen?!

Spus mai direct, familia traditionala nu mai are continut deoarece membrii ei – sot si sotie – nu isi (mai) asuma rolurile.

Reclame
Categorii:Societate
 1. Barabas
  4 octombrie 2018 la 15:28

  Dom’le eu sufar de cancer. As vrea oare sa faceti toti cu mine un pact: daca nu sa fiti ca mine, bolnavi, macar sa ma considerati printre sanatosi? Adica, eu sint ca si voi, sanatos?

  Nu despre cancer e vorba (iertare pentru cei care se simt vizati) ci despre orice fel de aberatii organice, incluzind pe cele sexuale, care isi doresc acceptarea sociala, daca nu chiar primul plan. E corect? E sanatos?

  S-a vorbit despre homosexuali ca avind o gena aiurea. S-a pomenit despre „moda” homo in Grecia antica, adica in leaganul civilizatiei europene. Asa ca de n-ar fi si azi homosexualitatea ce a fost atunci?

  Din doua motive. Homosexualii nu au cerut niciodata lege ca sa se casatoreasca intre ei in antichitate. Si apoi, homosexualitatea masculina avea, ca fundament slaba, perceptie a femeii ca fiind activa in viata cetatii. Barbatii erau in primul plan, absolut. Ei se stimau si se iubeau de multe ori pina la a trece granita normalitatii. Dar nu era o obligatie aici. Cititi despre Socrate si Alcibiade, ultimaul din urma negind orice interes homosexual la Socrate. Deci, optional.

  • 4 octombrie 2018 la 15:42

   Da, corect. Nu exista in Europa precedente de homosexuaitate legalizata. Este de asemenea gresit sa credem ca ea nu a fost admisa de cultura, in speta cea crestina. „Cultura” cetatii grecesti nu a inclus niciodata homosexualitatea pe prima pagina a acualitatii politice. Crestinismul a preluat cumintenia in acest sens. Deviatiile erau locale si elitariste.

 2. 7 octombrie 2018 la 12:04

  Asta este si cauza multor probleme in cuplu, foarte multe, iar singuratatea devine o solutia, uneori nu prea confortabila, dar de preferat in locul unei relatii pe dos.

  • 9 octombrie 2018 la 7:26

   Nu vad de ce singuratatea. Putem foarte bine gasi o partenera de viata cu care sa avem o relatie pozitiva.

 1. No trackbacks yet.

Propune un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: